donderdag 2 mei 2013

Wat je allemaal niet kunt doen met een blanco papieren bord

www.creakelder.nl - voor alle benodigdheden voor een origineel kinderfeestje of traktatie

Het is natuurlijk erg leuk om voor je kinderfeestje een apart thema te kiezen! Dit kan je echter wel wat hoofdbrekers opleveren.Voor een piratenfeestje of een prinsessenfeest is van alles verkrijgbaar. Helaas is het bij een bijzonder thema vaak wat moeilijker om aan passende spullen te komen voor bijvoorbeeld de aankleding van de feesttafel. Dit is met behulp van deze blanco borden zo opgelost. Leg de borden, samen met gewone viltstiften, klaar op de feestelijk gedekte tafel. Zodra de kinderen komen laat je ze meteen hun eigen bord, in het betreffende thema, kleuren. Dit geeft een vrolijk effect en je hebt meteen een duidelijk start van je feestje. Natuurlijk ook leuk tijdens een familiediner om de kinderen bezig te houden. Eens wat anders dan een gewone kleurplaat.
Prinsessenkronen en tiara's in overvloed, maar het is nog niet zo makkelijk om aan een (betaalbare) koningskroon te komen. Toch is zo'n kroon wel een vereiste voor bijvoorbeeld de jongens op een prinsessenfeest. Met zo'n kroon kunnen zij zeker als een echte prins of koning rondlopen. Van een papieren bord snij je de bovenkant tot aan de vouwlijn in 8 gelijke delen. Deze delen vouw je naar boven. Aan de bovenzijde van de driehoekjes lijm je mooie kralen...en je kroon is af. Eventueel is het mogelijk om de kroon nog te versieren met stickers of stiften.
Het volgende is vast al bekend, maar doet het altijd goed op kinderfeestjes...Ook leuk om te maken op het "grote mensen" feest. Persoonlijk vind ik het erg leuk om niet alleen op "echte" kinderfeestjes iets met de kinderen te maken, maar ook op het familie / vriendenfeest met alle grote mensen. Vooral met slecht weer een uitkomst. Op een tafel leg je allerlei knutselspullen klaar, zoals stiften, verschillende kleuren papier en stickers. Tussen twee blanco borden doe je wat rijst of macaroni. Deze twee borden niet je met heel veel nietjes aan elkaar. Het is ook mogelijk om dit eventueel van te voren klaar te maken. Daarna kunnen de kinderen aan de slag met versieren. Zodra het dan tijd is om "lang zal ze leven" te gaan zingen kunnen alle kinderen met hun eigen muziekinstrument mee zingen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten